WATAHA.ORG.PL Strona Główna WATAHA.ORG.PL
WATAHA MILSIM TEAM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Powitania
Autor Wiadomość
Bryan 
Bryan

Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 08:33   Powitania

Zaczynajac ten temat witam wszystkich serdecznie!

[ Dodano: 2008-05-06, 08:10 ]
Uzupełniając powitanie - jestem rekonstruktorem , w tym II wojny światowej (piechota polska 1939 w grupie Cytadela oraz Powstanie Warszawskie w grupie Radoslaw), gdzie zajmuje sie obsluga rkm (atrapy). W ASG jestem nowicjuszem, posiadam jednak obycie z wojskiem i sprawami wojskowymi, ktorych zreszta jestem milosnikiem.

Do grupy wciagnal mnie Harnas, walczylem tez ramie w ramie z Joe.

Moja ksywa to Bryan, ale poki co, tak jakos wyszlo, ze zarejestrowalem sie pod pelnym imieniem i nazwiskiem.

Obecnie kompletuje sprzet i umundurowanie ASG. Z racji zawansowanego wieku :) (praca, dom etc) niestety nie bede mogl jezdzic zawsze i wszedzie, zwlaszcza, ze mieszkam w Gdyni, ale postaram sie dac z siebie wszystko:)

Szypuł

Wysłany: |18 Lis 2008|, 2008 14:41   

Witam
To ja pozwolę się przedstawić, jestem Szypuł, dotychczas nie miałem nic wspólnego z ASG ale zaciekawił mnie temat, a Harnaś podał mi linkę na forum
Dotychczas zajmowałem się rekonstrukcją wieków średnich i przy tej okazji poznałem Bryana a potem Harnasia
Pozdrawiam wszystkich
Szypuł

Harnas

Wysłany: |18 Lis 2008|, 2008 16:40   

Witam serdecznie ;)
Powinieneś mieć już dzisiaj dostęp do wszystkiego jak Joe zrobi ;P

Bryan 
Bryan

Wysłany: |24 Lis 2008|, 2008 22:14   

Czesc Szypul! Witaj w wojsku:)

Porucznik 

Wysłany: |9 Lut 2009|, 2009 13:32   

Witam kolegów !
Kilku z Was zna mnie z Grup Rekonstrukcji Historycznej, w których działam w sumie już od 5 lat. W swoich grupach dochrapałem się stopnia porucznika i pod takim nickiem się tutaj zarejestrowałem ale oczywiście tu jestem zwykłym szeregowcem a w zasadzie to jeszcze kotem przed unitarką ... :mrgreen:
Pozdrawiam !
Michał

Harnas

Wysłany: |9 Lut 2009|, 2009 14:21   

W partyzantce unitarka polega na ucieczce z likwidacji wsi plus dwa tygodnie w lesie uciekając przed helikopteremi i psami - kto to przejdzie - nadaje sie 8-)

Porucznik 

Wysłany: |9 Lut 2009|, 2009 14:43   

eee bułka z masłem
za dwa tygodnie jadę z kamratami zdobywać Stalingrad, pewnie znowu nam się nie uda ale może zostanie mi to zaliczone na poczet unitarki ( coś jak pośmiertny żelazny krzyż )

Czozen 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: |10 Lut 2009|, 2009 04:50   

Raczej nie dopuszcamy możliwości nadawania stopni, odznaczeń itp. A jeśli nawet taka możliwość istnieje to zasady konspiracji nie pozwalają na jej ujawnienie. Najwyższym zaszczytem w Watasze jest otrzymanie (odkupienie) naszywki teamowej. Każdy kto ją nosi na ramieniu może czuć się elitą postnuklearnego, partyzanckiego półświatka.

Co do unitarki to w krótce zaczynamy nowy sezon "łowny" i każdy na Nas będzie miał okazję do wspólnych działań, odbycia szkoleń i wykazania się na tle drużyny. Nie ma tu generałów ani szeregowych, jeżeli na LARPie lub MilSimie wyznaczony dowódca oberwie w tedy komendę przejmuje kolejny członek zespołu i tak do ostatniego żołnierza puki nie zwycięzymy lub "śmierć" nas nie zabierze 8-)

EDIT;
Z tą wsią to Harnaś mówił poważnie, ja bym się nie śmiał :-P ;-)

Porucznik 

Wysłany: |10 Lut 2009|, 2009 08:25   

Oczywiście żartowałem z tymi stopniami, co innego rekonstrukcja historyczna a co innego ASG. Mam nadzieję że niebawem spotkamy się na froncie.
Pozdrawiam !

Czozen 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: |10 Lut 2009|, 2009 09:40   

Z chęcią :-)

Odpowiedz do tematu